"Ett svek mot landets pensionärer"

STOCKHOLM 20180126
Senaste NyttNews55

Den nya budgeten innebär en hel del förändringar, inte minst att skatteklyftan mellan arbetstagare och pensionärer än en gång ökar. PRO riktar nu skarp kritik och menar att det är ett svek mot landets pensionärer.

News55

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Den nya budgeten kommer att ge nya jobbskatteavdrag för löntagare, något som PRO menar strider mot pensionsuppgörelsen 1994.

– Det är ett brott mot pensionsuppgörelsen från 1994 där en av de viktigaste förutsättningarna för det nya pensionssystemet var lika skatt på pension och lön, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation PRO, i ett pressmeddelande.

Lägre skatt till de som arbetar och mest till de som tjänar mest är delar av innehållet för den nya budgeten. Men det ingår också en skattesänkning för pensionärer. Men när man samtidigt sänker skatten för löntagare ökar dock klyftan.

– Att skatteklyftan ökar igen är ett svek mot alla landets pensionärer som i valrörelsen blev lovade rättvis skatt av en majoritet av riksdagspartierna, säger Christina Tallberg i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons