News55

GW: Han är en knapadelsfjolla

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 sep. 2021

Leif GW Persson har i flera år haft en dust med en annan författare. Nu har fejden blossat upp igen. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det hela började för tjugo år sedan när författaren David Lagercrantz använde namnet Bäckström i en av sina deckare, ett namn som Leif GW Persson redan använt i en roman. GW kallade senare Lagercrantz för “fantasilös” i en intervju med Svenska Dagbladet. Det var början på fejden som håller i sig än idag. 

GW riktade även en känga till Lagercrantz när han gav ut den fristående uppföljaren till Stieg Larssons Milleniumtriologi. 

– Det är ingen som läser David Lagercrantz egna historier så skadan är ju minimal. Således känns det onödigt att börja bråka om saken. Men nu har han väl så att han klarar sig ett tag. Annars får han väl hitta någon annan döing att ta över, sa GW till SvD då.

Bråket igång igen

2021 är konflikten igång igen när Lagercrantz pratar om GW i en intervju med King

– GW är briljant förstås på många vis. Men han är också grandios och mindervärdig. Han angriper det som hotar honom, och han passar alltid på när folk ligger. Hans ärende var att skada, inget annat. Han ville vara med och hoppa på mig med alla de andra, säger Lagercrantz till tidningen. 

Leif GW Persson kommenterar utspelet till Aftonbladet:

– Han får tycka vad fan han vill om mig. Lagercrantz är ingen författare, han är en vanlig knapadelsfjolla. Och jag bryr mig inte ett dugg om vad han anser om den saken.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS