News55

Här är Christina Schollins bästa kärlekstips

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 15 sep. 2021Publicerad: 15 sep. 2021

Att kärleken är evig är bevingade ord men för Christina Schollin och maken Hans blir tesen förmodligen sanning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådisen Christina Schollin, 83, och maken Hans, 83, har varit tillsammans i hela 64 år och har den stora och musikaliska familjen Wahlgren som ett levande bevis på sin kärlek. I realityserien ”Wahlgrens värld” kan man ofta se Christina var den mer bestämda medan Hans snällt för det mesta håller med, tillsammans har de barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus.

Nyligen firade paret att de varit tillsammans hela 64 år, de gifte sig i Västerås 1964 efter att ha träffats då de båda var teaterelever och delade samma brinnande intresse för skådespeleri och träffades första gången i april 1957 då de inte kunde släppa varandra. Nu, 64 år senare, är de lika kära i varandra som fortfarande och nu delar Christina med sig av receptet på deras kärlek i Expressen.

– En gång sa vi att köksbordet var det som höll ihop vårt äktenskap. När vi kom hem efter var sin föreställning och satt och käka på kvällarna, då pratade man igenom de problem som uppstått, har hon tidigare berättat i tv-programmet ”Tillsammans med Strömstedt”.

Hans eget recept när man blir osams är att tänka tillbaka på den första tiden, gå tillbaka till den medan Christina är noga med att inte älta saker utan låta det som varit i det förgångna stanna där.

– Egentligen ska man inte hålla på att prata om det som varit. Strunta i det. Man kan lägga lock på kontroverserna. Man behöver inte hela tiden tala ut med varandra nu när man kommit så långt på väg, menar hon.

Och när de i april firade att de varit tillsammans så många år postade Christina en stark text på sitt Instagramkonto och tackade barnen och livet för allt.

”Det är stort, mäktigt och fantastiskt att tänka på vad vi har skapat tillsammans: Jag känner mig sprängfylld av kärlek till dig Hans, till alla våra barn som är frukten av vår kärlek och till LIVET som har låtit oss leva vårt liv tillsammans under så många år. TACK!”

Viktigt för paret är också att de delar samma gemensamma grundsyn på livet i stort och vad som är viktigt. Att man värdesätter samma saker tycks vara en framgångsfaktor.

ANNONS

– Vi har samma grundvärderingar om hur vi vill leva livet och hur vi ser på familj, boende, livet i stort.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS