News55

Här är GW:s coronahot

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 26 jan. 2021Publicerad: 26 jan. 2021

Den rikskände kriminologen Leif GW Persson sågar den svenska vaccineringen mot covid-19. Nu överväger han något drastiskt, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Leif GW Persson hotar med att flytta på grund av att den svenska vaccineringen går för långsamt, något han skyller på krånglig svensk byråkrati. Det framgår av Aftonbladets artikel.

– Jag funderar på att flytta till Israel, för där har tydligen alla fått det. I den här takten kommer det att dröja i Sverige, säger han till tidningen.

Han uppger att han har hållit sig isolerad under pandemin, ett år närmare bestämt. Framträdanden som han gör i olika tv-program sker på distans.

Han är inte främmande för att ta sprutan själv.

– Jag har i många år haft problem med hjärtat. Ibland när det är akut har jag fått blodförtunnande medel, och då har jag stuckit mig själv. Det har jag gjort en 30-40 gånger. Det är inte så svårt att ta sprutan själv, säger han bland annat till Aftonbladet.

Fotnot: Alla har inte vaccinerats i Israel men det är det landet som är snabbast i världen med att genomföra vaccineringen mot covid-19. För tre dagar sedan rapporterade SvD att 2,5 miljoner av landets omkring 9 miljoner invånare hade fått den första dosen av två från Pfizer-Biontechs vaccin. Närmare en miljon hade då hunnit få den andra dosen. Läs mer här (betalvägg).

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS