Här är ministerposten som Åkesson helst vill ha

Arkivbild
Inrikes, Politik, PolitikNews55

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har vind i seglen när det gäller opinionen. I en intervju med Expressen avslöjar han vad som skulle varit drömministerposten.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Sverigedemokraternas, SD, högsta beslutande organ träffas nästa helg för att staka ut politiken för de närmaste två åren. Partiledaren Jimmie Åkesson har vind i seglen och partiet har under hösten gått starkt i opinionen. I en undersökning från Demoskop/Aftonbladet var SD största parti. Och i en undersökning i helgen av Sifo, som tagits fram på uppdrag av SvD och GP, var partiet nära att vara störst.

Jimmie Åkesson har också ställt upp på en längre intervju med Expressen. På en fråga om vilken ministerpost som han helst själv skulle vilja inneha svarar han kort.

“Justitieminister tycker jag verkar vara bra”, säger han att tillägger att migrations- och justitieminister i ett vore det bästa.

På en fråga om sannolikheten att det egna partiet sitter i regering efter nästa val svarar SD-ledaren att den gått upp, men att den fortsatt inte är jättehög.

“Det är fortfarande problematiskt för andra partier att ta det steg tror jag”, säger han.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons