Här är partierna som åker ur riksdagen

Arkivbild
Inrikes, Politik, PolitikNews55

Två riksdagspartier skulle åka ur Riksdagen och ett parti är nytt som herre på täppan. Det visar senaste Aftonbladet/Demoskop.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Stefan Löfven är åter ledare för Sveriges största parti. Socialdemokraterna är månadens stora vinnare och är för första gången sedan i oktober är partiet störst i Aftonbladet/Demoskop. Samtidigt torde det råda huvudvärk i regeringskansliet. Både Liberalerna och Miljöpartiet åker ur om det vore val idag.

Miljöpartier och Sverigedemokraterna är de stora förlorarna. Båda partierna tappar 1 procentenhet vardera. Socialdemokraterna är den stora vinnaren med en uppgång om 1,3 procent till 24,7 procent. Moderaterna stiger 0,7 procent till 18,9.

Sverigedemokraterna jagar dock fortsatt Löfven. Partiet lockar 23,5 procent av väljarkåren.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ökar 0,1 procent till 48,7 procent medan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna tappar 0,2 procent till 40,6. Det ser sämst ut för Liberalerna som lockar blott 3,2 procent, upp 0,1 procentenheter mot föregående mätning. Miljöpartiet tappar 1 procentenhet till 3,8.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons