News55

Här är sprickan mellan Tegnell och Löfven

Artikelbild
Linus Ahlgren
Linus Ahlgren
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 23 nov. 2020

Regeringens nya beslut har inte backats upp av Folkhälsomyndigheten. Nu växer sig sprickan mellan Stefan Löfven och Anders Tegnell allt starkare rapporterar SvD.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under de senaste veckorna har regeringen infört en rad nya restriktioner – restriktioner som inte tagits i samråd med Folkhälsomyndigheten. Nu verkar en spricka mellan Anders Tegnell och Stefan Löfven  uppstått, vilket både SvD och Expressen skriver om.

När maxbegränsningen för allmänna sammankomster sänktes till åtta personer av regeringen togs beslutet utan diskussion med Folkhälsomyndigheten.

– Det här är regeringens beslut. Det är inte vi som sätter ner foten överhuvudtaget, sade Anders Tegnell till SR när beskedet kom.

Efter att Tegnell sagt att det numera var ok för 70-plussarna att krama och pussa på sina barnbarn var socialminister Lena Hallengren öppet kritisk och när alkoholförsäljning efter klockan 22 förbjöds saknades helt representanter från Folkhälsomyndigheten på presskonferensen.

Bo Rothstein, statsvetare, är inne på linjen att regeringens förtroende för Tegnell blivit allt sämre:

– Kanske har man börjat tappa förtroendet lite för Tegnell. Eller så känner man bara att situationen är så allvarlig att man vill visa musklerna. Jag kan bara spekulera, säger han till SvD.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS