A-
A+

Här är sprickan mellan Tegnell och Löfven

Politik, SamhälleNews55

Regeringens nya beslut har inte backats upp av Folkhälsomyndigheten. Nu växer sig sprickan mellan Stefan Löfven och Anders Tegnell allt starkare rapporterar SvD.

Linus Ahlgren

Annons

Annons

Under de senaste veckorna har regeringen infört en rad nya restriktioner – restriktioner som inte tagits i samråd med Folkhälsomyndigheten. Nu verkar en spricka mellan Anders Tegnell och Stefan Löfven  uppstått, vilket både SvD och Expressen skriver om.

När maxbegränsningen för allmänna sammankomster sänktes till åtta personer av regeringen togs beslutet utan diskussion med Folkhälsomyndigheten.

– Det här är regeringens beslut. Det är inte vi som sätter ner foten överhuvudtaget, sade Anders Tegnell till SR när beskedet kom.

Efter att Tegnell sagt att det numera var ok för 70-plussarna att krama och pussa på sina barnbarn var socialminister Lena Hallengren öppet kritisk och när alkoholförsäljning efter klockan 22 förbjöds saknades helt representanter från Folkhälsomyndigheten på presskonferensen.

Bo Rothstein, statsvetare, är inne på linjen att regeringens förtroende för Tegnell blivit allt sämre:

– Kanske har man börjat tappa förtroendet lite för Tegnell. Eller så känner man bara att situationen är så allvarlig att man vill visa musklerna. Jag kan bara spekulera, säger han till SvD.

Annons

Annons

Linus Ahlgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.