A-
A+

Här bjuds hemlösa pensionärer på julmat och sängplats

STOCKHOLM 2013-12-19
Senaste NyttNews55

När Jeanette Höglund har sett äldre människor leta efter mat i papperskorgar har det påverkat henne. Men nu har hon med sin organisation ”Vid din sida” ordnat med hotellövernattning och julmat till äldre hemlösa, skriver Expressen.

News55

Annons

Annons

Man räknar med att omkring 10.000 över 50 år är hemlösa i Sverige men några av de får med hjälp av Jeanette Höglunds organisation och Scandic hotell som öppnar upp dörrarna och ger såväl julmat som hotellrum till de äldre hemlösa över jul, skriver Expressen.

– Det gör ont i kroppen att veta att så många sitter själva ute i kylan på julafton. För många av de äldre hemlösa är det alltid ångestladdat att veta att massor av familjer sitter och äter julmat tillsammans, säger Jeanette Höglund till Expressen.

Jeanette Höglund är känd från Tv-programmet  “Tunnelbanan” där hon syns i sitt arbete som ordningsvakt.

– När man ser äldre människor som letar i papperskorgar gör det ont i mitt hjärta, säger Jeanette Höglund till Expressen.

Scandic hotell bjuder på några rum och hyr ut ytterligare rum till “Vid din sida” till en låg kostnad. Jeanette Höglund själv tror att det kommer bli en mysig julafton och att det kommer att uppskattas. Varför hon själv tagit initiativet är tydligt.

– Vi litar inte på att politikerna ska ta hand om det här, vi löser det själva säger hon till Expressen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!