News55

Här drog P4-chef grova skämt inför barn

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 maj 2021

Sveriges Radio har gjort bort sig i samband med en produktion. Personalen drog grova skämt inför barn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SR P4 Västs kanalchef Peter Sundblad drog grova skämt med sina kollegor under en områdesfinal av långköraren “Vi i femman”. Det rapporterar Bohuslänningen.

Programmakarna visste inte att mikrofonerna var på.

Programledarna talade bland annat om sex, knark och recenserade frågorna. Däribland sades det att ”inte ens under pistolhot kan man klara den frågan”.

Klassens lärare uppger också för Bohuslänningen att produktionen även ska ha sagt att Ljungskileskolan “inte hade en chans”. Läraren upplevde också att de talade om henne och att det ska ha sagt att hon inte gick att lita på.

– Det var nedvärderande när de pratade om klassläraren som ”hon den där”. Ljungskileskolan vann finalen, barnen var fantastiska, men de har med sig känslan av att programledaren och domaren var partiska. De sade till exempel att ”Bokenäs kommer att sopa skiten ur Ljungskileskolan”, säger Ljungskiles rektor Malin Cornwall till Bohusläningen.

SR har bett om att få komma på besök för att förklara sig och be om ursäkt. Skolan har tackat nej till detta. Peter Sundblad har bett om ursäkt å bolagets vägnar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS