A-
A+

Här eskalerar tågkaoset

Inrikes, TransportNews55

Tågproblemen blir värre och värre och ett område är särskilt drabbat. Det rapporterar SVT.

Sarah Carlsson

Hundratals SJ-avgångar har ställts in i landet under november. Mälardalen har drabbats särskilt hårt med cirka 140 inställda tåg de senaste två veckorna. Nu har SJ meddelat att de kommer ställa in var femte mälartåg, vilket innebär att cirka 30 avgångar om dagen försvinner. 

SJ kör på uppdrag av Mälardalstrafik, vars styrelse reagerar starkt på de inställda tågen. 

– Det här eskalerar. Tidigare var vi upprörda. Vi gav SJ både en, två och tre chanser, men de kommer inte tillrätta med problemet utan det blir bara värre och värre för pendlarna och tågtrafiken i Mälardalen. Nu har gränsen passerats, nu är vi inte upprörda utan heligt förbannade, säger Kristoffer Tamsons (M), styrelseordförande för Mälardalstrafik, till SVT.

Problemen beror på ett nytt schemasystem som SJ inte lyckats använda på rätt sätt, och därför blev det strul med scheman i november.

– Vi har en jättebesvärlig situation där vi just nu inte klarar av att leverera det vi kommit överens om, och det är ytterst beklagligt, inte minst för våra resenärer. Självklart har jag också stor förståelse för att de som beställare är upprörda, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell, till SVT.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.