A-
A+

Här får hundratals bilister böter

Brott, lag och straff, SamhälleNews55

Sedan en ny lagändring trädde i kraft har flera hundra bilister fått betala böter. Många är upprörda över situationen.

Jessika Bouveng

För ungefär ett år sedan så gavs polisen möjlighet att dela ut böter på plats till bilister som spelar för hög musik . Under den här tiden har 340 böter delats ut till bilister i Värmland. Detta är något som har gjort många upprörda. Summan man tvingas betala ligger på 1000 kronor. Lovisa är en av dem som fått betala och till P4 Värmland beskriver hon hur hon upplever situationen: 

“Jag tycker det är förjävligt för vi som kör ska inte få ut för det utan de ska ta reda på vem som spelar musiken och vem som styr den helt enkelt.”

Med tanke på den mängden böter som har delats ut så verkar inte metoden avskräcka speciellt många. Många fortsätter spela sin musik på hög volym. På frågan om ett högre bötesbelopp skulle behövas för att människor ska sluta så svarar Lovisa att hon är tveksam och kommer istället med ett annat förslag:

“Nej, det tror jag inte skulle hjälpa. Dem skulle engagera ställen som man får stå och spela vid, för då tror jag nog att det skulle bli bättre.”   

En annan bilist, Susanna, som P4 Värmland pratat med håller med om att reglerna kan vara bra i vissa områden. Till exempel håller hon med om att de är bra att inte tillåtas spela musik i bostadsområden när människor vill sova.

Jessika Bouveng
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.