Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler

Senaste NyttNews55

Patienterna har sagt sitt, här är Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler enligt en sammanställning av Expressen. Bor du nära någon av dem?

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

En nationell patientenkät inom primärvården gjordes under slutet av 2019 av Sveriges kommuner och regioner, SKR.  Expressen har med hjälp av uppgifterna räknat ut snittbetyg och tagit fram vilka som är Sveriges bästa respektive sämsta hälso- och vårdcentraler.

De fem vårdcentralerna med högst totalomdöme är: Äppelvikens läkarmottagning i Stockholm, Backe hälsocentral i Strömsund, Söndrumskliniken, Halmstad, Läjeskliniken i Varberg, och NNV Hotings distriktsläkarmottagning i Strömsund.

De fem vårdcentralerna med lägst totalomdöme är: Capio vårdcentral Rågsved i Stockholm, Vårdcentralen Läkarhuset i Göteborg, Läkarhuset i Karlshamn, Vårdcentralen Vellinge, och Helsa Vårdcentralen Vallentuna.

Samtliga regioner är med i undersökningen, fler patienter svarade än vid tidigare undersökningar och fler lämnade kommentarer. Enligt SKR var den stora majoriteten positiv, framför allt gällde det hur de blir bemötta. Drygt 100 000 personer besvarade enkäten.

Här kan du läsa hela artikeln (kräver Premium hos Expressen)

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons