News55

Här flyr SVT-legendaren orkanen

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 29 sep. 2022Publicerad: 29 sep. 2022

News55-krönikören och tidigare SVT-programledaren har tvingats fly sitt hem. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carl-Ingemar Perstad, känd från SVT:s “Trafikmagasinet” och uppskattad krönikör här på News55, bor sedan 20 år tillbaka i Cape Coral i Florida med sin fru Susanne. Men när orkanen Ian svepte in under onsdagen raserades deras paradis, skriver Expressen.

– Hela det området, det är bara vatten, allting. Inne i husen och överallt. Jag har sett bilder från hus där, det är en halvmeter vatten som skvalpar runt där inne. Det är en total katastrof, säger Perstad.

– Allt man har byggt upp under 20 år… Vi köpte huset och har renoverat och byggt om så det passar oss, och det var här vi hade tänkt leva och bo under resten av våra liv, men nu är allt utsuddat. Det finns ingenting kvar. Eller ja, finns kvar men är obeboeligt…

Foto: Phil Holm / AP


Tvingades lämna sitt hem

Carl-Ingemar och Susanne tvingades lämna huset och fly i sin bil, likt många andra. Nu befinner de sig i West Palm Beach.

– Sent i går kväll fick vi tag i ett av de sista rummen här. Det var en karavan av bilar som körde tvärs över Florida. Och det var tornadovarningar och sånt hela vägen, så det var en lite läskig resa. Men det gick bra, berättar han för tidningen.

Det viktiga är att han och Susanne har varandra och att de båda har hälsan i behåll, säger Perstad. Men än är katastrofen inte över.

ANNONS

– Det är en tragedi, naturligtvis. Men det finns de som har det mycket värre än vi, det är väl inte otroligt att det finns de som har omkommit, för det var många som stannade kvar. Många äldre och folk som inte hade möjlighet att ta sig någonstans. Det vet man ju inte än, förrän vattnet börjar dra sig tillbaka och man kan komma in med räddningspersonal. 

Perstad tränar på motionscykeln vid sitt hem i Florida, 2021. Foto: Carl-Ingemar Perstad.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS