News55

Här görs satsning på bankomater

Artikelbild
Martina Holmberg / TT
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 mars 2021

Under första halvåret 2021 görs en satsning på nya bankomater för att fler människor ska få tillgång till kontanter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den nya kontantlagen trädde i kraft den första januari i år och den innebär att de sex största bankerna i Sverige är skyldiga att se till att privatpersoner inte har för långt att resa när de ska hämta ut kontanter.

Med anledning av det sätter Bankomat nu upp nya kontantautomater på minst 17 orter i landet under första halvåret.

-Kontanter är fortfarande ett viktigt betalningsmedel för många, inte minst för personer i digitalt utanförskap, säger Johan Nilsson, marknadschef på Bankomat AB i ett pressmeddelande.

Tio orter som saknar kontantautomat får sin första: Furudal i Dalarna, Lillhärdal i Härjedalen, Glommersträsk, Harads, Karesuando, Nikkala, Vidsel och Vittangi i Norrbotten, och Östra Husby i Östergötland. Sju orter får en ny automat där det också går att sätta in pengar: Djurås och Svärdsjö i Dalarna, Bjurholm i Västerbotten, Bredbyn och Junsele i Västernorrland, Marstrand i Västra Götaland, och Pålsboda i Örebro län.

-Bankomat vill att kontanter ska finnas kvar som betalningsmedel runtom i Sverige under överskådlig tid, så att man själv kan välja hur man vill betala, säger Johan Nilsson i pressmeddelandet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS