A-
A+

Här hittades kidnappad familj död i skogen

Krig, oro och konflikter, UtrikesNews55

En kvinna har hittats död tillsammans med sin man och son. Det och många fler grymheter rapporterar SVT från kriget i Ukraina.

Sarah Carlsson

Annons

Bilder från staden Butja i Ukraina skakar världen och nu kommer nya rapporter om fler brutaliteter. Hundratals civila har mördats och SVT:s utrikesreporter Bengt Norberg och fotografen Emil Larsson är på plats för att dokumentera.

– Människor med bakbundna händer som blivit skjutna i huvudet och nedgrävda i gropar. Och alla man möter här i Butja har en historia – de har själva sett saker och förlorat nära och kära – de har varit med om det värsta och berättar om det, säger Bengt Norborg till SVT.

I Motyzhyn har byns borgmästare hittats död, nedgrävd i ett skogsparti några hundra meter från sitt hus. I gropen ligger även hennes mördade man och son. Enligt ukrainska myndigheter kidnappades de i mars och mördades troligtvis för att de vägrat samarbeta med de ryska ockupanterna.

Intill vägen ligger en död man i en brunn, och i källaren i ett stenhus hittar SVT:s team fem mördade män. De är bakbundna och har blivit svårt torterade.

– Det finns inga ord, säger Norberg.

Butja – Ukraina
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.