A-
A+

Här läxar Annie Lööf upp toppolitiker

Inrikes, PolitikNews55

Annie Lööf och Tobias Billström har hamnat i en infekterad konflikt över ett förslag om stöd till svenska bönder. Det rapporterar Expressen.

Sarah Carlsson

Annons

C-ledaren Annie Lööf och M-gruppledaren Tobias Billström har hamnat i en dispyt på Twitter, skriver Expressen. Centerpartiet föreslog två nödmiljarder till svenska bönder men partiet fick inte fullt stöd i riksdagen, twittrar Lööf. Enligt Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, föll förslaget på grund av Moderaterna.

Men Billström menar att han och flera M-företrädare var positiva till förslaget, och på Twitter kritiserar han både Annie Lööf och Martin Ådahl.

”Du får hålla dig till sanningen, Annie. Och den är att Moderaterna gav sitt stöd i utskottet idag. Att din talesperson far med grov osanning ändrar inget i sak”, skriver gruppledaren.

Billström menar att Centerpartiet “inte gjort sitt jobb ordentligt” och borde ha pratat med andra partier innan de la fram förslaget. ”Begriper du inte efter snart fyra år som ledamot hur riksdagen fungerar?”, skriver han och riktar sig till Ådahl.

Inlägget fick Annie Lööf att reagera.

“Vad är det för ton du använder, Tobias? Du är gruppledare. Det är välkommet om Moderaterna stödjer vårt förslag, kommer finnas ny chans för er och fler partier att stödja det till veckan. Ha fokus på rätt säker – i detta fall att säkerställa att landets bönder klarar krisen.”, twittrar hon.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.