News55

Här misshandlades spädbarn på sjukhus

Artikelbild
Arkivbild/TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 05 jan. 2023Publicerad: 05 jan. 2023

En kvinna och en man i 30-årsåldern döms för att ha misshandlat sin son inne på ett barnsjukhus. Det rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i april förra året som en mamma och en pappa kom in med sin son till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. De menade att pojken hade akuta andningsproblem, men vid en början hittades inga fel på barnet, skriver GP.

Vårdpersonal bevittnade sedan hur pappan skakade om sin son på ett alarmerande sätt och en intern orosanmälan upprättades. Även mamman ska ha skakat om den lille pojken.

Föräldrarna återvände till sjukhuset dagen därpå. Deras son var då i ett väldigt dåligt skick och hade haft pågående krampanfall under natten.

– Barnet krampade konstant under de två timmar jag hade honom. Kortvariga uppehåll på två minuter och däremellan lealös, rörde sig inte, tittade inte, vaknade inte. Det var svårt att öppna ögonen och se pupillerna, berättar en sköterska i förhör.

Det visade sig att pojken hade drabbats av hjärnblödningar, frakturer på båda benen och blödningar på näthinnan. En polispatrull tillkallades och grep föräldrarna.

Barnet har omhändertagits och placerades i maj på ett jourhem. Han riskerar framtida men i form av hjärn- och synskador, skriver tidningen.

Nu döms föräldrarna, mot sina nekanden, för att ha misshandlat sin son. Mamman döms till villkorlig dom för misshandel och pappan till skyddstillsyn för grovt vållande till kroppsskada och ringa narkotikabrott.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS