News55

Här är nya tunga kritiken mot Greta

Artikelbild
Swedish climate activist Greta Thunberg speaks with the media as she arrives for a meeting of the Environment Council at the European Council building in Brussels, Thursday, March 5, 2020. (AP Photo/Virginia Mayo) VLM105
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 nov. 2021

Greta Thunberg får nu kritik och anses vara "ute på en lite farlig kurs".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Greta Thunberg får nu tung kritik i Norge för sina utspel i samband med klimatmötet i Glasgow.  Svenskan har bland annat sagt att mötet är meningslöst och ett misslyckande. Norges klimat- och miljöminister Espen Barth Eide från Arbeiderpartiet menar att hon är fel ute.

“När man säger att politiken inte har någon mening, och att man i princip kunde struntat i att vara med på mötet då är man ute på en lite farlig kurs”, säger Barth Eide till NRK.

Eide uppger vidare att det är viktigt att idén om en demokratisk politisk förändring inte avfärdas. I norska Aftenposten kritiseras också Thunberg av krönikören Kjetil B Alstadheim som menar att hon odlar ett politikerförakt med sin retorik och att det kan leda till att hennes anhängare begår handlingar som är “bortom civil olydnad”, skriver Omni. Han ställer sig också frågan om man får kritisera Greta Thunberg?

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS