News55

Här utnyttjas Abba-Agnetha i politiskt syfte

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 nov. 2022Publicerad: 09 nov. 2022

Agnetha Fältskog dyker oväntat upp i ett tv-klipp där hon påstås vara en domare som heter "Anna Åse". Det rapporterar DN.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För drygt en vecka sedan stod det klart att Lula da Silva hade vunnit presidentvalet i Brasilien. Anhängare till högerns Bolsonaro hade dock svårt att acceptera valresultatet och hävdar valfusk.

För att bevisa det har de tagit till den udda metoden att använda en Skavlan-intervju med Agnetha Fältskog. I ett tv-klipp som sprids på Tiktok presenteras sångerskan som “Anna Åse”, en högt uppsatt svensk domare, skriver DN.

”Det är verkligen tvivelaktigt att en sådan populär president blir den förste i Brasilien som inte lyckas bli omvald. Framför allt när man tänker på uppgifterna om uppenbart valfusk i det brasilianska valet. Om man analyserar det noggrant kan man bara bekräfta det misstänkta. Den andra sidan har gjort allt i sin makt för att ta bort nationens mest hederliga man från makten. Detta är verkligen en skam för demokratin”, säger den så kallade domaren enligt undertexterna i klippet.

Fredrik Skavlan säger till DN att det inte är första gången som programmets innehåll missbrukas, men att det är svårt att stoppa.

“Antingen det handlar om politik eller bitcoins så kan vi bara hoppas att folk där ute genomskådar en bluff när de ser den”, skriver han till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS