Kalle Moraeus togs för fortkörning - överklagar domen

Brott, lag och straff, Celebriteter, MusikNews55

Musikern och TV-profilen Kalle Moraeus körde 126 kilometer i timmen på en 90-väg - och åkte fast. Nu överklagar Moraeus Transportstyrelsens dom.

Siri Hill

Annons

Annons

Det var i mitten av april som musikern och TV-profilen Kalle Moraeus, 53, togs av polis för fortkörning och blev av med sitt körkort när han körde i 126 kilometer i timmen på en 90-väg.

”Jag var koncentrerad på körningen och körde för fort. Jag erkände på plats och det är bara att acceptera”, skriver Kalle Moraeus i ett sms till Expressen.

Ska hämta Edward Blom i Lamborghini

Enligt Transportstyrelsen är hastighetsöverträdelsen så pass allvarlig att det inte finns några skäl att nöja sig med att höja ett varningens finger. Istället beslutades att Kalle Moraeus inte får ansöka om ett nytt körkort förrän den 12 juni. Ett beslut som TV-profilen inte är nöjd med.

      LÄS MER: Johan Ulveson om sin svåra sjukdom: ”De visste inte om jag skulle vakna”

I en överklagan till förvaltningsrätten skriver Moraeus att bilkörningen är helt avgörande för att allt ska gå i lås under inspelningen av ett av Moraeus TV-program med start i början av sommaren. Tanken är att han bland annat ska hämta Edward Blom i en Lamborghini Diablo, skriver han i överklagandet.

Trots Kalle Moraeus invändningar står Transportstyrelsen fast vid sitt beslut.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons