News55

Kenneth Gärdestad talar ut om sin cancer

Artikelbild
STOCKHOLM 2016-12-08
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 juni 2017

Filmen om Ted Gärdestad håller på att spelas in för fullt, något brodern Kenneth, 69, länge sett fram emot. Men nu sätter cancern livet på paus och han är för sjuk för att besöka inspelningen, det skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kenneth Gärdestad har länge längtat efter att det ska göras en film om hans bortgångne bror Ted. Men när det nu äntligen blir av och inspelningarna är i full gång i Trollhättan kan han inte närvara på grund av cancern, det skriver Expressen.

– Jag kan inte åka ned, det går inte, jag har legat med dropp i natt, säger han och berättar att det har med hans cancer att göra. Droppet är näringsdropp som han har fått hemma.

– Det är en fantastisk tillgång att man slipper åka iväg till inrättningarna, istället kommer vitklädda goa glada människor och tar hand om en, säger han till Expressen.

      LÄS MER: Quiz: Vad vet du om Ted Gärdestad?

Tänker inte missa premiären

Kenneth berättar att han behandlas för hudcancer men att han är ute och rör på sig så gott det går och gör sitt bästa för att bli frisk.

Filmpremiären av ”Ted – för kärlekens skull” är planerad till slutet av året och på frågan om han kommer att vara där svarar han:

– Ja, absolut!

ANNONS

Kenneths förhoppning är att filmen ska skildra Ted som det musikgeni han var – med både kärlek och mörker.

Filmens regissör Hannes Holm har tidigare sagt att han inte ”tänker väja för mörkret” och det menar Kenneth att han inte borde göra heller, samtidigt som han vill att man ska minnas Ted i ljusa bilder, något som han anser är viktigt både för honom och för Ted om han fortfarande hade levt.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS