News55

Kikki Danielsson: Därför saknar hon sina syskon

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 17 sep. 2021Publicerad: 17 sep. 2021

Kikki Danielsson är en av våra mest älskade artister och hyllas unisont av sina fans men livet har varit tufft för flickan från VIsseltofta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hon är känd för sina stora hits som ”Bra vibrationer”, Papaya coconut” och ”Godmorgon” och man kan tro att framgången har räckt som lycka för dansbandssångerskan Kikki Danielsson, 69, men inget kan vara mer fel.

Hon växte upp i Visseltofta, utanför Osby med mamma, pappa, en bror och en syster. Men föräldrarna skilde sig när Kikki var fyra år och hon adopterades bort, till Älmhult i Småland. Även hennes lillasyster Ros-Marie adopterades bort, brodern Kjell Åke fick dock stanna hos mamman och hennes nya familj.

Att ryckas upp ur sitt sammanhang och placeras långt från sin familj är förstås ett trauma i sig men att dessutom bevittna mammans otrohet genom att upptäcka farbror Nisse utan byxor i sin mammas säng var tungt att bära gentemot sin pappa.

– Varför skilde de sig? Var det mammas otrohet? Var det mitt fel som berättade för pappa att jag sett farbror Nisse utan byxor i hans säng? Men pappa sa aldrig någonting. Om jag frågade om något allvarligt sa han “nä, ska vi inte ha lite kaffe?” eller “jag tror det blir regn”. Han ville aldrig prata, har hon berättat i Expressens Hälsoliv.

Idag är finns varken sångerskans biologiska föräldrar eller adoptivföräldrar i livet längre men saknaden och förlusten efter en förlorad barndom med sina syskon är märkbar då hon nyligen, i ett känslomässigt inlägg på sin Instagram, berättade om tiden som liten.

”Idag fick jag ännu ett foto av min bror som han har lagt färg på. Det enda kort där vår syskonskara var hel. Efter denna dag, lillasysters dopdag, skingrades vi för vinden. Vi ser allmänt bedrövade ut, men jag tror inte att vi visste då vad som skulle hända”.

Själv har sångerskan varit förlovad tre gånger och gift en gång och har barnen Viktor och Emma. Att hon skilt sig ser hon som ett stort misslyckande i livet efter allt hon själv varit med om.

– Jag har varit förlovad tre gånger och gift en gång, och att det blev skilsmässa, det ser jag som mitt livs största misslyckande. Att jag, som själv är ett skilsmässobarn skulle gå igenom en skilsmässa, det fanns inte på min karta, berättade hon i “Sommar i P1″. 

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS