A-
A+

Kriminaltekniker: Det här visste man inte om hotellsängen

InrikesNews55

Nybliven kriminaltekniker har i och med sitt nya arbete helt ändrat sin syn på hotellvistelser. Den sköna sängen är inte var den varit.

Rikard Jansson

Kelda Stagg är ny kriminaltekniker. Hon är en av elva personer som nyligen anställts som kriminaltekniker fast som har civil bakgrund. Rekryteringen är en del i ett pilotprojekt i region Stockholm.

“Jag kommer aldrig titta på en skön hotellsäng på samma sätt som tidigare. När man väl släcker ner rummet och sätter på den forensiska ljuskällan är madrasser, duntäcken och kuddar helt täckta i väldigt karaktäristiska besudlingar…”, säger hon till tidningen Svensk Polis.

Stagg började sin nya tjänst i februari förra året och den den kriminaltekniska grundutbildningen på nationellt forensiskt centrum, NFC, i januari i år. Nu i december väntas hon vara färdigexaminerad. Stagg är expert på forensisk tafonomi, det vill säga förruttnelseprocesser. Polisen har i och med den allt våldsammare kriminaliteten personalbrist. Nu har man riktat sig mot civila för att stärka upp.

“Satsningen är viktig för att frigöra polisresurser och vi kommer att fortsätta utbilda. Projektet leder också till att polisen får in ny kompetens med forensisk skicklighet och erfarenhet från den civila marknaden”, säger Johan Holmberg, chef för forensiska sektionen i region Stockholm.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.