Kvinna våldtagen och misshandlad på äldreboende

STOCKHOLM 2015-10-08
Hälsa, Inrikes, Människor, Sjukvård, Vård och omsorgNews55

En kvinna har utsatts för olika typer av sexuellt våld och blivit sparkad på medan hon låg utslagen på golvet av en annan vårdtagare, det skriver GP.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

En kvinna ska i slutet av augusti ha utsatts för både våldtäkt och misshandel av en man i 70-årsåldern. Händelsen polisanmäldes och polis kom till boendet för att hämta mannen som också var bosatt på äldreboendet där övergreppet ägde rum, det skriver GP.

Utredningen visar att kvinnan ska ha utsatts för olika typer av sexuellt våld. De skador hon fått i underlivet i samband med överfallet redovisas i den rättsmedicinska rapport som gjorts.

Medan kvinnan fortfarande låg utslagen på golvet ska mannen ha sparkat på henne.

– Min klient nekar till de här anklagelserna. I övrigt kan jag tyvärr inte uttala mig i ärendet, sade advokat Fredrik Hagby i samband med häktningen.

      LÄS MER: Hittades fastbundna vid sängar och element på äldreboende

Stöttar kvinnan

Enligt äldreboendets enhetschef finns det inte några kontroller om vilka som besöker varandras lägenheter på boendet.

– Vi tillhandahåller ett visst personalstöd, inte mer. Det här handlar ju inte om omyndigförklarade människor, betonar chefen till GP.

En Lex Sarah-anmälan är gjord för att utreda om personalen på boendet hade kunnat förhindra brottet.

– Utan att föregripa resultatet av den utredningen har jag svårt att se hur vi, med tanke på den frihet som råder, borde ha agerat för ett undvikande av situationen, säger enhetschefen till GP.

Enligt enhetschefen kommer mannen i fråga att flyttas till ett annat boendet för att skydda och stötta den drabbade kvinnan.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons