Elfvings Matblogg
Bättre pommes frites har jag knappast smakat
Ulf Elfving
Annons
Aspartam är ett av världens vanligaste sötningsmedel. Redan i juli kan det klassas som potentiellt cancerframkallande, enligt källor till Reuters.
Beslutet ska ha fattats av världshälsoorganisationen WHO:s internationella byrå för cancerforskning, IARC.
Livsmedelsverket har godkänt att sötningsmedlet används i produkter som läsk, frukostflingor och tuggummi.
“För dem som inte har den medfödda sjukdomen fenylketonuri, PKU, finns det inga kända risker med att äta aspartam. Livsmedelsverket har därför inga speciella rekommendationer vad gäller konsumtion av aspartam”, skriver myndigheten på sin hemsida.
Annons
Annons
Annons
Annons
Be om att bli uppringd
Genom att klicka vidare så godkänner du att bli uppringd på det telefonnummer du anger.
Mejla oss
Genom att klicka vidare så godkänner du att vi hör av oss på den e-post du anger.