Lasse Kronér skriver själv om anklagelserna: "Jag har aldrig sextrakasserat någon"

Bilden: Lasse Kronér programledare i Bingolotto.
Brott, lag och straff, Celebriteter, Konst, kultur och nöje, Människor, Mänskligt, Sociala medierNews55

Lasse Kronér skriver i ett känsloladdat inlägg på Facebook om sin besvikelse på medierna och hur han själv upplever vad som hänt sedan han anklagades för sexuella trakasserier: ”Detta är den sanna historien, den historien som förstört så mycket inom mig. Och igår kom då dagen när jag faktiskt blev friad."

Anton Hagwall

Annons

Annons

Programledaren Lasse Kronér skriver ett långt känsloladdat inlägg på Facebook om sexanklagelserna som riktades mot honom i samband med #metoorörelsen.

Det är första gången han själv berättar om sin upplevelse av hur tiden sedan han anklagades har varit. Han skriver också om sin besvikelse över hur medierna agerat, inte minst efter att han har blivit frikänd.

”Då kom äntligen den där dagen jag hade sett fram emot, längtat efter mer än något annat […] jag såg framför mig lika braskande rubriker, lika trycksvärtetyngda löpsedlar med mitt namn att nu var jag fri. Att jag var oskyldigt anklagad”, skriver Kronér.

I slutet av januari lades förundersökningen mot programledaren ner. Beslutet överklagades, men i dagarna meddelande överåklagaren Mikael Björk på Utvecklingscentrum i Göteborg att förundersökningen inte kommer att återupptas. Lasse Kronér trodde att saken var över.

  LÄS MER: Lasse Kronér efter anklagelserna: “Hur kan jag tvätta bort stämpeln?”

Annons

Annons

“Detta är den sanna historien”

Samtidigt har nu kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz istället valt att begära en förundersökning om kränkande fotografering. Något som fått Lasse Kronér att nu skriva.

”Detta är den sanna historien, den historien som förstört så mycket inom mig. Och igår kom då dagen när jag faktiskt blev friad. Det är då “advokaten som bär Prada” skickar ytterligare en anmälan. Allt för att det inte i någon tidning skall stå att jag är oskyldig. Nej nya löpsedlar, ny trycksvärta. ännu ett brott. Och media sväljer och tuggar i sig. Så denna gången skall jag då ha tagit bilder på henne i smyg. Men snälla. Nog nu. NOG!”

I sitt inlägg på Facebook berättar Lasse Kronér om hur han träffade kvinnan som senare anklagade honom och om hur han upplevt deras kärlekshistoria:

”Jag har aldrig sextrakasserat någon. Jag har aldrig utnyttjat någon. Jag har aldrig använt min position mot andra människor. Jag har varit tillsammans med en människa som varit i soffan där jag sitter just nu hundratals gånger. Men tillslut ville jag inte ha henne här längre och gjorde då slut på det […] Det ni har läst är från en man som inledde en vanlig flirt på sms, missförstod hennes intentioner, blev sedan tillsammans med henne, ville sedan avsluta eftersom jag inte kände mig komfortabel med hennes psyke och nu sitter jag här och försvarar mig mot något som inte finns.”

Läs hela Lasse Kronérs text här. 

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons