Lill-Babs slog sönder ansiktet i "Så mycket bättre"

Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Medier, Musik, Sjukvård, Television, Vård och omsorgNews55

Under inspelningen av TV4:s populära musikprogram "Så mycket bättre" råkade en av deltagarna, Barbro "Lill-Babs" Svensson, 79, ut för en allvarlig fallolycka. Nu berättar hon själv om händelsen i dokumentärserien "Lill-Babs – leva livet", det rapporterar Aftonbladet.  

Siri Hill

Annons

Annons

Under Barbro ”Lill-Babs” Svenssons egen dag i TV4:s hyllade program ”Så mycket bättre” 2010 föll artisten så olyckligt att hon var tvungen att hämtas med ambulans och ligga på sjukhus, det rapporterar Aftonbladet.

– Det var som om luften gick ur oss allesammans, många tänkte: ”Är det här över nu?”, säger Lasse Berghagen som också deltog i ”Så mycket bättre” i Kajsa Ståls dokumentärserie ”Lill-Babs – Leva livet”.

      LÄS MER: Barbro ”Lill-Babs” Svensson: Att åldras i Sverige är fantastiskt

”Att ställa in… nä, det gick ju inte”

Ja, Lill-Babs fall fick stor uppmärksamhet av de andra artisterna i programmet och det var i samband med Lill-Babs egna dag som hon föll utanför huset där artisterna uppträder för varandra – med ansiktet rätt i backen. Artistens ansikte var sönderslaget efter fallet, något som TV4 valde att inte visa i bild.

– Jag fick åka ambulans och blodet sprutade. Men att ställa in… nä, det gick ju inte, säger Lill-Babs i dokumentären.

Efter att Lill-Babs hade ramlat fick hon åka direkt in till sjukhus med ambulans och plåstras om, men trots att det var hela fyra dagar kvar på inspelningen och att hennes ansikte var nästintill sönderslaget valde Lill-Babs att inte hoppa av.

– Jag hade stora glasögon på mig. Och så gjorde TV4:s sminkös ett fantastiskt jobb med mig under de dagarna, säger hon.

      LÄS MER: Lill-Babs om att lägga av som artist

Lill-Babs hade stort stöd 

I premiärsäsongen av ”Så mycket bättre” deltog också Lasse Berghagen, Christer Sandelin, Plura Jonsson, September (Petra Marklund), Thomas Di Leva och Petter varav den senare uttrycker sin värme för Lill-Babs i dokumentärserien ”Lill-Babs – Leva livet”

– Det visade sig ju dagen efter hur Luthersk hon är. Hon ställer inte in. Nu jädrar ska hon in, med de där stora jättebrillorna hon hade på sig, säger Petter.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons