Malin Berghagens besvikelse på kvällstidningens text om Lill-Babs

Lillbabs och Malin Berghagen
Celebriteter, Konst, kultur och nöje, Mänskligt, Sociala medierNews55

Lill-Babs dotter, Malin Berghagen, blev mycket upprörd över en förstasida om hennes bortgångna mamma. Nu ber Aftonbladet om ursäkt, skriver Dagens Media.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Annons

Annons

I dagarna skrev Aftonbladet en artikel om Barbro “Lill-Babs” Svensson med rubriken “Lill-Babs tuffa kamp mot skulderna”. Det gjorde Lill-Babs dotter Malin Berghagen djupt upprörd, eftersom “nyheten” enligt henne handlar om händelser som är 48 år gamla. I ett sms till Malin Berghagen ber Aftonbladets printchef Nicke Franchell nu om ursäkt, skriver Dagens Media.

Tidningen skriver att det från början var Malin Berghagen själv som först berättade om den ganska ovanliga ursäkten.

“Min mamma hade inte ens fått vila i en vecka förrän Aftonbladet lägger upp den här löpsedeln i söndags. Som handlar om en punkt i mammas liv då jag var 3 år. Alltså 48 år sedan !!! Så det här är hur dom tjänar pengar på er nyfikenhet och på kändisars livsöden”, skrev Malin Berghageni ett Instagraminlägg.

      LÄS MER: Malin Berghagen om Lill-Babs sjukhusmat: “Jag är så chockad”

Annons

Annons

Aftonbladet ber om ursäkt

Nils Franchell, printchef på Aftonbladet, säger till Dagens Media att det är olyckligt att rubriken i print blev okänslig, samtidigt som han understryker att artikeln i sig är relevant:

– Det var olyckligt formulerat. Vi har skrivit mycket om Lill-Babs liv och det var ingen negativ artikel i sig, utan handlade om hur hon kämpade sig ur skulderna och tog revansch. Det var tydligt på nätet men på förstasidan i papperstidningen föll det bort. Rubriken blev känslokall och det var olyckligt.

I sitt sms skriver Nils Franchell till Malin Berghagen bland annat: “Det var fel och brist på empati från vår sida att formulera oss så okänsligt om en period i din mammas liv när hon hade det svårt ekonomiskt.”

Att Aftonbladet ber om ursäkt för förstasidor och rubriker är mycket ovanligt.

– Jag har jobbat här i 30 år och det händer inte så ofta. Det har hänt ett par gånger på senare år. En gång har vi bett om ursäkt för att vi stavat fel. Men jag kände i magen att här gick vi helt fel, vi hade inte varit rättvisa och vi var hjärtlösa, säger Nils Franchell till Dagens Media.

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons