Mitt i coronakrisen - så gör SVT om tablån

Senaste NyttNews55

SVT sjösätter en särskild dagtidssatsning med anledning av coronaviruset.

Rikard Jansson

Annons

Annons

SVT gör nu en särskild satsning i sin tablå riktad mot de riskgrupper. Tv på dagtid görs om och programpunkterna får en värd i form av Micke Leijnegard, känd för att bland annat leda “Mästarnas mästare”.

“Vi kanske inte har något mirakel till svar, men vi vill dra vårt strå till stacken med en tydlig satsning i SVT1 till de vi nu särskilt behöver värna och ja, få att stanna hemma: våra medmänniskor som befinner sig i riskgrupperna för Corona-viruset. Våra äldre och alla med nedsatta krafter att stå emot viruset”, skriver Eva Beckman, programdirektör, och Jan Helin, mediedirektör, i ett pressmeddelande. 

Dagen kommer att börja med morgongymnastik med Sofia Åhman. Därefter väntas kära återseenden som exempelvis “Skärgårdsdoktorn” och “Saltön” följt av en brittisk serie i landsbygdsmiljö, “Father Brown”. SVT kommer också att sända en matiné varje dag. Dagens guidas alltså framåt av Leijnegard.

Klara filmtitlar är bland annat ”En enkel till Antibes” med Sven-Bertil Taube, ”Så som i himlen” med Mikael Nyqvist, ”7 miljonärer” med Suzanne Reuter och Loa Falkman samt ”Miraklet i Viskan” med Rolf Lassgård och Ingvar Hirdvall. Komedier såsom ”Jönssonligan på Mallorca” med Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Ulf Brunnberg utlovas också.

Efter filmerna kommer SVT att sända Karantän-tv, vilket är en speciell satsning om hur man hanterar vardagslivet i skuggan av coronaviruset.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons