News55

Mörkret bakom kulisserna av succéduon Stefan och Krister

Artikelbild
©SCANPIX SWEDEN, 2000-09-14. Komikerna Stefan Gerhardsson och Krister Classon. Foto: Maja Suslin/SCANPIX Code: 60080
News55
News55
Uppdaterad: 08 jan. 2022Publicerad: 08 jan. 2022

90-talet innebar inte bara framgång för humorduon Stefan och Krister utan bakom kulisserna gömde sig även tragedier, utbrändhet och självmordstankar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en ny dokumentär ”Framgång och jäkelskap” berättar succéduon Stefan och Krister om allt från den enorma framgången till mörkret bakom kulisserna. 80-talet utgjorde parets mest framgångsrika år. Då turnerade duon, skrev manus, spelade in tv-program och hade spelningar dagar ut och dagar in. De gjorde i princip inget annat än att jobba och sov på hotell 250 nätter om året, skriver Aftonbladet

– Många gånger kunde det vara ganska tufft också, speciellt när man visste att hemma sitter min hustru och två små barn, säger Krister. 

Bakom kulisserna av de framgångsrika livet gömde det sig ett mörker. 90-talet innebar ännu mer stress och press och till slut, år 1998, kollapsar Krister i en hotelldusch. Trots att han efter detta minskar på arbetsbördan mår Krister bara sämre och funderar till slut på att ta sitt liv. Han kan dock inte tänka sig att lämna sin fru och sina barn och tar istället hjälp av en psykolog. Där diagnosticeras han som bipolär.   

Stefan och Krister gör efter detta en sista föreställning tillsammans och går sedan skilda vägar. En era på 20 år är då över.

– Det kändes som att det var slutet på Stefan och Krister. Att man fick göra något sådant ihop det sista, det tyckte jag kändes bra, säger Stefan. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS