A-
A+

News55 ger julklapp till alla läsare med låg pension

MedierNews55

News55 bjuder alla pensionärer som lever på under 13.000 kronor i månaden på ett gratis premium-abonnemang. Pengar ska inte vara avgörande för att kunna följa Sveriges största, dagliga nyhetssajt för oss med erfarenhet.

News55

Annons

Annons

Att vårt nuvarande pensionssystem är urholkat och inte duger längre är något som vi på News55 har uppmärksammat i artiklar, krönikor, mässor och debattartiklar. Sedan vi startade för fem år sedan har vi slagits för de pensionärer som har det sämst ställt. Vi tycker att det rent ut sagt är för jäkligt att alla de människor som har jobbat och slitit i hela sitt liv inte ska kunna få en dräglig tillvaro som pensionärer.

För många pensionärer är det svårt att få pengarna att räcka till. Vi som har gått i pension tappar hela tiden köpkraft. Maten, hyrorna, tandläkarbesöken, ja allt blir dyrare. Men pensionerna höjs inte i samma  takt som de höjda priser vi ska betala.

Fattigdomsgränsen i Sverige, enligt EU, ligger på 12.500 kronor efter skatt. Alldeles för många av Sveriges pensionärer hamnar tyvärr under den gränsen. De flesta av dem är kvinnor som under sitt yrkesverksamma liv har arbetat i så kallade låglöneyrken som till exempel vården, en yrkeskategori som bidrar till en av våra viktigaste samhällsfunktioner.

När vi bestämde oss för att börja ta betalt för vissa delar av vårt innehåll var det naturligt på ett sätt. Att göra god journalistik kostar pengar och att köpa News55 Premium kostar bara 1,30 kronor om dagen. Det är en summa som de flesta har råd med. Men hur skulle vi på News55 göra med alla pensionärer som har det knapert?

Ett dilemma uppstod och vi kände att vi måste göra det enda rätta: Vi bjuder alla pensionärer som lever på under 13.000 kronor i månaden på gratis abonnemang. Vi vill att ni ska kunna läsa allt det vi har att erbjuda och framför allt så är vårt budskap till er: Vi vill inte ha era pengar!

Vi vill helt enkelt inte att pengar ska vara ett hinder för de som på grund av en dålig pension inte har råd att lösa ett premium abonnemang hos oss. Pengar ska inte vara avgörande för att kunna följa Sveriges största, dagliga nyhetssajt för oss med erfarenhet.

Till er andra som känner att ni har råd. Teckna gärna premiumabonnemang och stöd vår journalistik.

Hur du nyttjar erbjudandet

Om du ingår i gruppen: Erbjudandet gäller året ut och nyttjas genom att du som uppfyller villkoren hör av dig till vår kundtjänst på [email protected]. Det enda du behöver göra är att skicka e-post till oss och berätta att du vill ta del av erbjudandet, så kommer vi att skicka en länk där du kan registrera dig. Erbjudandet är helt gratis och utan avgifter. Du som har en total pension på under 13.000 kr före skatt per månad får ta del av erbjudandet.

Ingår du inte i gruppen men vill ändå stötta vår journalistik? Teckna dig per månad för endast 49 kr. Just nu kan du teckna dig på ett helår och spara 98 kr. Känner du någon som borde ta del av erbjudandet? Dela denna artikel med dem!

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!