"Oförskämt" att peta Mosander anser News55:s läsare

Ingalill Mosander. Pressbild Cision.
LitteraturNews55

Många News55-läsare protesterar över att den folkkära tittarfavoriten Ingalill Mosander tvingas bort från SVT:s "Go'kväll" där hon gett omtyckta boktips varje vecka. "Oförskämt" skriver en läsare. Själv har Mosander kallat det för åldersdiskriminering.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var igår som vi kunde berätta att Ingalill Mosander får gå från de populära SVT-programmet som lockar 800 000 tittare varje vecka.

Hon berättar att hon fick ett telefonsamtal från arbetsgivaren där de motiverade hennes sorti med att de vill förnya formen för programmet under hösten.

“Hon är en alldeles utmärkt bokrecensent. Jag vill absolut se henne i rutan ännu många år! Bästa tänkbara representant, förebild för alla oss kulturkvinnor i våra bästa år. Stor och stark målgrupp som SVT bör prioritera, skriver en läsare.

“Oförskämt” skriver bland annat en annan läsare.

Flera andra läsare ryter ifrån och berättar hur utomordentligt spännande boktipsen är och att kanalen nu förlorar en av storheterna.

Bara en av alla läsarreaktioner innehåller förståelse för att hon får gå från rutan.

“Kan tycka att efter 20 år så måste SVT få förändra programinslaget. Det är lätt att spela på ålderskortet men även bokexperten måste förstå att det blir förändringar. Jag är själv snart 62 år så jag är ingen ungdom själv.”

Ingalill Mosander berättar för Aftonbladet att hon är rörd och tagen av allt stöd som hon har fått.

Annons

Annons

– Jag är både nedringd, nermejlad och ner-sms:ad, men det har varit en väldigt positiv erfarenhet. Det finns grupper på Facebook som startat någon form av uppror. Jag trodde inte att det betydde så mycket att jag satt där och pratade om böcker, säger den folkkära bokrecensenten, säger Mosander till kvällstidningen.

Läs även: “Därför sparkas tittarfavoriten från SVT”.

Tips: Läs fler kommentarer på News55:s Facebooksida.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons