News55

Oklarheter kring Tegnell - finns inget jobb

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 23 mars 2022

I början av mars gick Folkhälsomyndigheten ut med beskedet om att Anders Tegnell slutar som statsepidemiolog och börjar på WHO. Men enligt talespersoner på WHO finns det inget kontrakt. Det rapporterar SvD.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 9 mars meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM) att Anders Tegnell lämnar uppdraget som statsepidemiolog och börjar på Världshälsoorganisationen (WHO) i Genéve. Där skulle han arbeta med den globala vaccininsatsen.

I ett pressmeddelande kommenterade Tegnell den nya tjänsten:

– Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner.

Men nu rapporterar Svenska Dagbladet att det råder stora oklarheter kring Anders Tegnells nya uppdrag. Talespersoner för WHO är förvirrade och uppger att det inte finns något påskrivet kontrakt och att gruppen som nämns i FHM:s pressmeddelande inte är färdig än.

– Vi har fått ett erbjudande från Sverige som fortfarande är under diskussion, säger Fadela Chaib på FN-organet till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS