News55

Svensk stjärna om sjukdomen: “Vill bara dö”

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 dec. 2021

OS-hjälte har drabbats av svår cancer och har tappat livsgnistan. Det skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jonny Nilsson
Foto; Ivar Aaserud / Aktuell / NTB

Jonny Nilsson är en av Sveriges största skridskoåkare genom tiderna. Han har vunnit ett OS-guld, flera VM-guld, Svenska Dagbladets bragdmedalj och har blivit framröstad till Sveriges populäraste person 1963. 

Idag är han svårt sjuk i cancer. Sjukdomen upptäcktes 2017 och han diagnostiserades med prostatacancer som hade spridit sig till skelettet. 

– Livet rinner ur min kropp, jag blir sämre och sämre. Jag har alltid varit en fysisk stark person med ett enormt psyke som gjorde att jag blev bäst i världen, men nu orkar jag inte längre, berättar han i en intervju med Expressen.

I slutet av maj fick Nilsson ett blodtrycksfall, ramlade och bröt armen. Den händelsen försämrade hans livssituation ännu mer och armen har ännu inte läkt.

– Jag har varit hemma och tagit det försiktigt, men smärtan har blivit värre och värre. Jag har sökt hjälp tre gånger på sjukhus, men läkarna har inte lyssnat på mig utan sagt att jag kommer att bli bra, säger han till tidningen.

Jonny Nilsson är besviken på sjukvården och anser att han har blivit felbehandlad. Nu är han uppgiven och börjar tappa livsgnistan.

– Armbrottet som inte vill läka har monterat ner mitt humör. Jag blir bara sämre och sämre och vill bara dö.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS