Rullstolsburen 90-åring rånades

Brott, lag och straff, InrikesNews55

Efter att den 90-åriga rullstolsburna kvinnan hade avböjt att köpa mannens mobiltelefon stal han hannes handväska och sprang, det skriver Expressen.

Siri Hill

Annons

Annons

Under måndagen fick polisen i Trollhättan larm om att en rullstolsburen kvinna i 90-årsåldern hade blivit rånad. Enligt uppgifter från polisen ska en man ha erbjudit kvinnan att köpa en mobiltelefon och när hon avböjde tog rånaren hennes väska och sprang, det rapporterar Expressen.

– Hon sitter i rullstol och är 90 år gammal. Hon är ett exempel på hur illa folk kan bli behandlade, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst, till Expressen.

      LÄS MER: Polisen allt bättre på att avslöja äldrebedragare

Traumatisk upplevelse

Enligt Stefan Gustafsson klarade sig kvinnan fysiskt oskadd, men däremot upplevde hon händelsen som mycket traumatisk.

– Det är klart att en kvinna som är 90 år och sitter i rullstol kan ju ta väldigt illa upp vid en sådan situation, det är ju en traumatisk upplevelse. Det är ju att man bleknar inför tanken att man kan göra ett sådant brott.

En hel timme hann passera innan polisen fick veta vad som hade hänt, något som försvårar det fortsatta arbetet, säger Stefan Gustafsson. En polisanmälan kommer att göras och därefter går polisen vidare med de uppgifter som kvinnan har lämnat, skriver Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons