Så försvarar Kungen Gröna Lund

Arkivbild
FritidNews55

Gröna Lund har länge velat expandera men planerna har stött på stort motstånd. Nöjesparken får nu oväntat stöd från Carl XVI Gustaf.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Det är Expressen som rapporterar om den långa striden om nöjesparken i Stockholm ska få expandera på en strandspromenads bekostnad eller inte. Gröna Lund äger den marken idag. De som protesterar hävdar dock att en utbyggnad skulle påverka strandlinjen som i sin tur ägs av kommunen men även Kungliga Djurgårdsförvaltningen, återger Dagens Industri.

Djurgårdens vänner är mot en expansion. De befarar att åkattraktionerna kan blir för höga och att det skulle “skymma hela staden”.

Kungen kan tänka sig att göra ett Alexanderhugg genom att att överlåta strandremsan till Gröna Lund. Det skulle kunna ske genom en lösning som antingen kan vara ett arrende, en försäljning eller ett markbyte, skriver affärstidningen.

”Vi tycker att den här långa processen, som pågått under nästan ett decennium, har lett fram till ett bra förslag som vi tror kommer vara väldigt uppskattat när det genomförs”, är svaret via slottsfogde Magnus Andersson.

Det är Stockholms fullmäktige som har avgörandet om en expansion i sin hand. Vid ett godkännande skulle en utbyggnad kunna ske först 2024, enligt Expressen.

Gröna Lund ägs av Parks and Resorts.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons