News55

Så hedras Marie Fredriksson av sin familj

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 27 okt. 2022Publicerad: 27 okt. 2022

Marie Fredrikssons familj står bakom ett initiativ som hyllar artistens stil och samtidigt hjälper människor som lever i social och ekonomisk utsatthet. Det framkommer av ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den folkkära och världsberömda artisten Marie Fredriksson gick bort 2019, endast 61 år gammal. Förutom musiken var hon även känd för sin unika stil, något som hennes familj nu väljer att lyfta fram. Ett 50-tal plagg från stjärnans garderob auktioneras ut på Tradera till förmån för Stockholms stadsmission.

“Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet”, skriver maken Mikael Bolyos med familj i pressmeddelandet.

Auktionerna startar den 28 oktober och pågår fram till den 27 november. I samband med att det drar igång kommer ett antal plagg att visas upp på varuhuset NK i Stockholm.

Pressbild. Fotograf: Ola Axman

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS