A-
A+

Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal

Three men walk behind a sun umbrella at Carcavelos beach in Cascais, near Lisbon, Wednesday, Aug. 28, 2013. (AP Photo/Francisco Seco)
SamhälleNews55

Flera näringslivstoppar och flera svenska pensionärer har kunnat leva skattefritt i Portugal i flera år. Nu kan en skatt tas ut redan från 1 mars i år, rapporterar nationell media.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Det gäller utländska pensionärer som bor i Portugal med så kallad NHR-status. En omröstning i parlamentet ska ske i början på februari, rapporterar DI som uppmärksammat dagstidningen Correio da Manhas artikel.

Det handlar om en skatt på 10 procent på utländska pensioner. Därtill så väntas det ett beslut om att införa en miniminivå på 7 500 euro per år, motsvarande drygt 70 000 svenska kronor.

Enligt uppgifter som DI tagit del av så ska det inte gälla retroaktivt utan istället införas det aktuella datumet, 1 mars.

För de som har en lägre inkomster som pensionär så kan det finnas en möjlighet att omfattas av det reguljära skattesystemet i landet. Det uppger Johan Thim som är förmögenhetsrådgivare på VP Bank i Luxemburg, till affärstidningen.

Enligt uppgift bor det cirka 4 000 svenskar i landet.

 

Läs hela artikeln på DI här. (obs betalvägg)

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!