Så många år fyller Hollywoodstjärnan Doris Day - egentligen

Tony Curtis, Doris Day och Buddy Adler.
Celebriteter, Musik, Teater, UtrikesNews55

Under måndagen fyllde skådespelaren och ikonen Doris Day år, men inte så många år som hon själv hade trott. Det visar ett nyligen påträffat dopcertifikat.

Siri Hill

Annons

Annons

I det dopcertifikat som nyligen påträffats framgår att Doris Day föddes redan 1922, inte 1924 som skådespelaren hittills hade trott, det skriver Dagens Nyheter idag. Det betyder att Day under måndagen fyllde 95 år – inte 93 som hon först trodde.

Charley Cullen Walters är Doris Days pressombud och han menar att spekulationerna kring Days ålder har hängt med sedan flera år tillbaka.

– Den vanligaste historien går ut på att Doris i ganska ung ålder var aktuell för en filmroll och att fel ålder då noterades inför hennes audition. Vi är inte säkra på att detta stämmer, men är så fallet förklarar det hur misstaget uppstod och har kvarstått, säger han till AP.

Själv verkar Doris Day ta nyheten om sin ålder med ro.

– Jag har alltid sagt att ålder bara är en siffra, jag har aldrig varit särskilt upptagen av födelsedagar men det är toppen att slutligen få veta hur gammal man är, kommenterar Doris Day.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons