A-
A+

Så många inom hemtjänsten är ovaccinerade

Inrikes, Vård och omsorgNews55

Det finns flera utmaningar vad gäller vaccinationstäckning och nu görs olika riktade insatser. Det rapporterar Sveriges Radio.

Sarah Carlsson

Annons

Vaccinationsgraden hos hemtjänstpersonalen har ökat den senaste månaden men trots det är en av fem inom hemtjänsten inte vaccinerad. Nu satsar kommunerna på att få fler inom vård- och omsorg att vaccinera sig. 

– Vi fortsätter ju trycka på vikten av att både öka täckningsgraden i stort och också göra särskilt riktade insatser till vård- och omsorgspersonal där vikten är stor att man är vaccinerad. Och vi tror att den här typen av insatser att vaccinera på arbetstid, på arbetsplatsen och samtidigt gå ut med information som tryggar den enskilde är ett bra sätt att få upp täckningsgraden i de här grupperna, säger Emma Spak, chef för sektionen för hälso- och sjukvård på Sveriges kommuner och regioner, till Sveriges Radio

Det finns finns flera utmaningar med att öka vaccinationstäckningen. 

– Det finns ju en koppling mellan vaccinationsgrad och till exempel utbildningsnivå, inkomst, vart man har sin härkomst ifrån, och det går ju igen också i personalgrupperna, förklarar Spak.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.