Så sparade Åsa 300 000 kronor på ett år

Senaste NyttNews55

Har du funderat på att ändra din livsstil eller har du barn eller barnbarn som skulle behöva bryta det så kallade ekorrhjulet? Åsa, 50 tänkte om och sparade över 300 000 kronor på ett år.

News55

Annons

Annons

Vi är många som funderar på vart pengarna tar vägen och om livet ska vara så inrutat och stressigt. Trots att vi jobbar mer och har mindre tid räcker pengarna ändå inte till.

Fyrabarnsmamman Åsa som bor i Umeå jobbade som lärare när hon insåg att hon behövde förändra familjens liv för att inte gå sönder. Det är Expressens Dina Pengar som berättar om hur Åsa insåg att alla pengar familjen drog in gick till saker, saker som bara drällde överallt. Och inte var hon lyckligare för det, inte familjen heller. Tvärtom kände hon sig utbränd.

14 istället för 25 liter mjölk i veckan

Åsa slutade att konsumera för konsumerandets skull och började också spara in på saker och ting. Bara genom att dra in på mjölkkonsumtionen med ett antal liter i veckan sparade familjen drygt 6 500 kronor om året.

– Då blev jag så taggad att jag började komma på nya saker, säger Åsa Axelsson i Expressen.

Det ena ledde till det andra och snart hade Åsa bromsat familjens utgifter rejält. Frisörbesök, utlandsresor och kostsamma klädinköp ströps, skriver Expressen. Istället för bilen användes cykel. Åsa började till och med odla sina egna grönsaker. Genom att handla billigare mat sparade familjen 50 000 kronor om året. Och ett av Åsas bästa tips är bland annat att sluta fika ute hela tiden.

Annons

Annons

Sparade över 330 000

När ett år hade gått hade Åsa lyckats spara omkring 330 000 kronor.

– Det är mer än vad jag fick i handen som lärare: 250 000 kronor på ett år. Det kom som en fullständig chock, säger hon i Expressen.

Men det var inte bara plånboken som mådde bättre av den livsavgörande förändringen. Hon och familjen är lyckligare och har mer tid nu än tidigare till att umgås och göra saker som de själva vill.

Hennes erfarenheter har blivit boken ”Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete” som hon nu ska resa runt och föreläsa med för att få fler att inse att livsstilen går att förändra. Om man vill.

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons