Så vill MP lösa problemen med gymnasielagen

Senaste NyttNews55

Miljöpartiet ångrar nu delar av den omtvistade och kritiserade gymnasielagen. Partiet vill nu lösa problemet med en ny lag, rapporterar Svenska Dagbladet.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Lagen innebar att tusentals migranter fick tillfälligt uppehållstillstånd. Bakgrunden är att de ska ha klassats som barn när de kom till Sverige, men den långsamma asylprocessen har gjort att de hunnit bli vuxna innan de prövats. Det har gjort många tvingas lämna Sverige. Asylprocessen är mycket tuffar för vuxna än för barn.

Den nya lagen gav ett par tusen personer temporära uppehållstillstånd i syfte att ge dem möjlighet att studera. Efter fullgoda studier måste migranterna skaffa sig ett arbete inom sex månader annars väntar utvisning. Lagen har kritiserats av allt från oppositionen till myndigheter och jurister.

Miljöpartiet ångrar nu också delar av om den omdebatterade lagen och kallar den för en kompromiss. Regeringspartiet hoppas nu kunna lösa problemet genom en ny lag som gör att de ensamkommande får permanent uppehållstillstånd, uppger partiets migrationspolitiska talesperson Rasmus Ling för Svenska Dagbladet.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons