News55

Så vill Saltkråkans Malin ändra på sin karaktär

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 31 maj 2021Publicerad: 31 maj 2021

I planeringen för en ny version av Saltkråkan säger nu skådespelaren Louise Edlind Friberg, som spelade Malin, hur hon hoppas att Saltkråkan ska förändras.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

— Om man vill att Saltkråkan ska leva och tala till en hel nation igen så måste nog Saltkråkan mer spegla det liv som vi lever idag, säger Louise till SVT. 

Serien “Vi på Saltkråkan” spelades in år 1963, och sedan dess har mycket förändrats i samhället. Därför hoppas Louise Edlind Friberg, “Saltkråkan-Malin”, att även den nya versionen ska utvecklas och göras mer modern. Bland annat genom att förändra Malins karaktär. 

— Malin är den som jag tycker känns mest gammaldags. Det är väl hennes tilltal och hennes ständiga förtjusande. Det är inte tillräckligt mycket jävlar anamma i Malin, säger Louise till SVT. 

Även en bredare etnisk variation vill Louise ha i den nya inspelningen, då hon anser att den måste spegla det liv som vi lever idag. 

— Vårt land består till 20 procent av personer som inte har etnisk bakgrund i Sverige. Det kanske skulle kunna vara roligt att få dem också att identifiera sig också med dem som är på Saltkråkan en sommar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS