Seniora hälsogurun: Så skyddar du dig mot corona

Vård och omsorgNews55

En senior hälsoguru är rädd för att smittas av corona. Här är hans tips för att skydda sig mot viruset, rapporterar Expressen.

Petra Lundgren

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Hälsodoktorn och programledaren Michael Mosley, 62, menar att äldre personer drabbas hårdare av coronaviruset. Det skriver han i en artikel i brittiska tidningen Daily Mail som Expressen tagit del av.

Av den framgår det att Michael Mosley själv är rädd för att bli smittad. Därför har han en del personliga säkerhetsrutiner. Han undviker att betala med kontanter, eftersom partiklar från viruset kan fastna på sedlarna, och han tar inte människor i hand.

-Kom ihåg, överföringen av viruset sker huvudsakligen via händerna, skriver han enligt Expressen.

Michael Mosley reser mycket och när han gått igenom säkerhetskontrollen så tvättar han alltid händerna.

-En studie som gjordes på en flygplats i Finland under ett influensautbrott nyligen visade att hälften av plastbackarna, som används för att lägga sitt handbagage i, innehöll spår av influensavirus, skriver han.

Han läser heller inte papperstidningar som andra läst och han har alltid med sig handsprit i väskan. Michael Mosley har också funderat på att börja äta ett tillskott av zink då studier visat att det kan stärka immunförsvaret. Han är även noga med att prioritera nattsömnen, något som han också rekommenderar andra.

-Under djupsömn producerar din kropp proteiner som stärker ditt immunsystem och hjälper dig att bekämpa infektioner, skriver han enligt Expressen.

Läs mer här (kräver Expressen Premium).

 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons