Sex-sms skickades till nioårig flicka

STOCKHOLM 20160310
Inrikes, MänniskorNews55

Den senaste tiden har många svenskar fått sms från påstådda sex- och dejtingsajter, däribland en nioårig flicka. Många har upplevt sms:en som obehagliga och har anmält utskicken till Konsumentverket. – Jag anmälde det för det måste få ett stopp, det får inte gå till så här, säger nioåringens mamma till News55.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

”Hej! Vad gör du i helgen?” – så låter ofta inledningsfrasen i de sms som skickas till personer runt om i Sverige från en påstådd sex- och dejtingsajt, något som upprört starka känslor. Många mottagare av sms:en har upplevt det som både obehagligt och olämpligt och därför valt att anmäla händelserna till Konsumentverket.

 

En av mottagarna är endast nio år gammal och det är hennes föräldrar som valt att anmäla händelsen.

– Min dotter bor hos mig varannan vecka och när det här inträffade var hon hos sin pappa. Vår dotter hade nyligen fått sin telefon och det var faktiskt hennes pappa som såg sms:et först och han kontaktade i sin tur mig.

    LÄS MER: Skickade sex-sms till flicka – skyllde på andar

”Alla har inte goda avsikter”

Flickans mamma anmälde händelsen till Konsumentverket direkt.

– Jag anmälde det för det måste få ett stopp, det får inte gå till så här, säger hon till News55.

Föräldrarna hade sedan ett samtal med flickan.

– Vi pratade med henne om att det finns människor både på nätet och på andra platser som inte alltid har goda avsikter. Vi förklarade att det är viktigt att hon pratar med oss om något likande skulle hända igen. Man hoppas ju på något sätt att hon hade vänt sig till oss i alla fall, men det vet man ju aldrig, avslutar den nioåriga flickans mamma till News55.

Polisen menar att sms:en inte är olagliga men att det i nästa steg bland annat kan handla om att lura av mottagarna deras bankkortuppgifter. Polisens nationella bedrägericentrum har uppmanat alla som fått sms:sen att inte klicka på den angivna länken som medföljer.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons