News55

Svensk artist och hitmakare är död

mikrofon
TT/News55
TT/News55
Uppdaterad: 18 dec. 2023Publicerad: 18 dec. 2023

Tim Norell, låtskrivaren bakom hits som "Oh, Susie" och "Dansa i neon", är död. Det bekräftar hans dotter Julia Zernell för Aftonbladet. Han blev 68 år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tim Norell fotograferad i sitt hem 2010. Arkivbild.
Tim Norell

“Tim Norell, kompositören vars extraordinära talang förhöjde popmusiken till en konst, dog lördagen den 16 december i Stockholm efter en lång kamp mot en allvarlig sjukdom”, lyder ett uttalande på hans webbplats.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

Norell är främst känd som låtskrivare och som bandmedlem i popgruppen Secret Service som bildades i slutet av 1970-talet. De slog även igenom internationellt med några låtar, som “Oh, Susie” från debutalbumet.

Norell skrev en rad hits för andra artister tillsammans med Anders Hansson och Ola Håkansson. Bland låtarna finns Lena Philipssons ”Dansa i neon” och Jerry Williams ”It started with a love affair”.

— Han var otroligt viktig för mig. Vi skrev över 100 låtar tillsammans. Han hade ett fantastiskt melodisinne, låtar började ofta med att han skrev något och spelade upp det för mig och så utvecklade vi det tillsammans, säger vännen och kollegan Ola Håkansson till Dagens Nyheter.

Som låtskrivare vann han även melodifestivalen 1989 med låten “En dag” som framfördes av Tommy Nilsson. Den skrev han med Håkansson och Alexander Bard.

ANNONS

Enligt Expressen gick Norell bort efter att en tid ha varit sjuk i cancer.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS