News55

SVT-profil vaknade upp förlamad - övervägde dödshjälp

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 feb. 2022

En populär profil i tv-rutan var sekunder från att dö. Nu berättar han för Aftonbladet om den tuffa tiden på sjukhuset efteråt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Claes Moser, konstexpert i Antikrundan, var sekunder från att dö när kroppspulsådern sprack. När han vaknade efter operationen var han förlamad från midjan och nedåt. Ingreppet hade påverkat ryggmärgen och Moser fick opereras ännu en gång. Nu berättar tv-profilen om hans mörka tankar på sjukhuset. 

– När det bara var tån som vibrerade och resten var dött, då kände jag att det här är inte ett framtida kul liv om det blir beständigt. Då hade jag träffat någon som råkat ut för något liknande och hade bestämt sig för att åka till Zürich för att ta en spruta. Jag kände att om jag i förlängningen blir en grönsak så vill jag inte vara med längre. Jag tyckte att jag ändå hade levt ett aktivt liv och åkt mycket skidor, plötsligt kan man inte göra någonting, berättar Moser för Aftonbladet

Han kämpar fortfarande för att bli återställd efter förra årets traumatiska upplevelse och medverkar därför inte i den nya säsongen av “Antikrundan”. Men tankarna på dödshjälp har han övergivit. 

– Jag kämpar för att bli återställd, men jag går som en struts. Jag har lagt bort käppen, men nu försöker jag också lägga bort mina stavar. Jag har fått en motionscykel av hustrun och det är jättetråkigt att sitta på den, men jag försöker. Däremot går det bättre och bättre att gå i den här trappan så det där med att åka till Zürich, det är inte aktuellt just nu.

Claes Moser
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS