News55

SVT-profilen nära att dö

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 juli 2021

Konstexperten höll på att förlora livet i våras. Det berättar han för Femina.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I påskas kom det första tecknet på att något var fel, när Antikrundan-profilen Claes Moser plötsligt föll ihop i duschen.

– Vi bor ju både i Vaxholm och inne i Stockholm. Den här dagen var vi i Vaxholm och jag står i duschen när jag plötsligt känner att det strålar ut en osannolik värme i halva kroppen, jag blir förlamad i den delen och så sjunker jag bara ihop, säger han till Femina.

Han åkte in till sjukhuset, men besöket blev inte långvarigt. Känseln kom tillbaka även om han fick en stark ryggsmärta. 

Men så händer samma sak igen bara några dagar senare. 

– Jag blir alldeles varm. Jag svettas kopiöst och sätter mig på balkongen. Då ringer jag min fru Sanna och säger att “nu känns det precis som i Vaxholm” och hon ringer ambulans som kommer efter några minuter, berättar Moser för tidningen. 

Den här gången var läget allvarligare. På Karolinska sjukhuset konstaterades att han fått ett hål på stora kroppspulsådern, kallat aortadissektion. Två och en halv liter blod hade flutit ut i lungsäcken. Den värme han känt var alltså blodet som rann ur aortan.

– Man kan få bubbelbildning på aortan utan att den spricker. Men att den spricker och går sönder som i mitt fall, alltså total punktering, det är ganska ovanligt. Och att man sedan lyckas rädda de patienterna, läkarna sa att det sker en gång per år, säger Moser till Femina.

Nu är han hemma igen efter att ha varit på sjukhus i över två månader. Han kommer inte att kunna medverka i den kommande säsongen av Antikrundan, som spelas in i sommar. Men han hoppas kunna vara med nästa år.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS