News55

Därför backar Tegnell från kritiserat uttalande

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 05 dec. 2020Publicerad: 05 dec. 2020

Statsepidemiologens uttalande har väckt starka reaktioner, och nu backar han och menar att “det var olyckligt”. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I torsdagens SVT-program Aktuellt förklarade Anders Tegnell skillnaderna mellan de nordiska ländernas coronarelaterade dödstal.

– Det finns ett antal skillnader som är väldigt uppenbara, det här är länder som är relativt glesbefolkade och har små befolkningsmängder. Små grupper av invandrare som har varit väldigt drivande i många länder. Så det finns ett antal skillnader mellan oss och de här och som gör oss betydligt mer lika länderna nere i Europa, sa Tegnell i programmet.

Uttalandet har fått kritik från flera håll, då det låter som att han pekar ut invandrare som drivande av smittan. Nu backar Tegnell och ångrar sitt ordval. 

– Det var ett olyckligt ordval, det var inte så att jag menade att de driver smittspridningen. Jag har hela tiden varit tydlig med att så är det förstås inte. Däremot är det en grupp som har drabbats väldigt mycket av smittan, säger Tegnell till Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS