Thorleifs gitarrist Magnus Bergdahl död

Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Människor, Mänskligt, Musik, Samhälle, Sjukvård, Vård och omsorgNews55

Magnus Bergdahl, tidigare medlem i dansbandet Thorleifs, har gått bort. Han sörjs av familj, vänner och sina tidigare bandmedlemmar, det rapporterar Expressen. – Vi har delat livet ute på vägarna. Han är en väldigt bra arbetskamrat, säger bandmedlemmen Hans Magnusson till Expressen.  

Siri Hill

Annons

Annons

Under torsdagen stod det klart att Magnus ”Bisse” Bergdahl, tidigare medlem i ett av Sveriges största dansband Thorleifs, hade avlidit efter en tids sjukdom, det rapporterar Expressen.

– Vi har känt varandra sedan 1968. Då kom han med i orkestern och det är ju många år. Det här är väldigt tråkigt, säger Hans Magnusson, saxofonist och gitarrist i Thorleifs, till Expressen.

      LÄS MER: Vännerna hyllar Rikard Wolff

”Jag har bara gott att säga om honom”

Thorleifs bildades 1962 av Thorleif Torstensson och Hasse Magnusson. Under sina många år på scenen har bandet både hunnit tävla i Melodifestivalen och legat på Svensktoppen. 2012 upplöstes Thorleifs, men Magnus Bergdahl lämnade redan 2008.

Hasse Magnusson minns sin tidigare kollega med stor värme.

– Han är en god vän och en go kille. Lätt att ha att göra med, aldrig några kontroverser. Jag har bara gott att säga om honom, säger Hasse Magnusson.

Magnus ”Bisse” Bergdahl blev 67 år gammal.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons